Grupul national de studiu si practica YOGA
Organizatie membra a Uniunii Europene de YogaJacques Salome la sala Dalles miercuri, 27 mai, la ora 17:00

INVITATIE

GRUPUL NATIONAL DE STUDIU SI PRACTICA YOGA
si
EDITURA ASCENDENT

va invita miercuri, 27 mai, ora 17.00,
la Sala Dalles, in cadrul Universitatii Populare „I. DALLES” la un eveniment special: conferinta

"Cum sa ne ascultam autosabotorii interiori",


sustinuta de renumitul psihosociolog francez Jacques Salome.

Conferinta va fi urmata de o sesiune de autografe, cu ocazia aparitiei la editura Ascendent a celei mai recente carti a autorului : "Si daca am fi noi insine, cine ar suferi?"


Va asteptam cu drag !

*Intrarea este libera, acest eveniment fiind sustinut financiar de
GRUPUL NATIONAL DE STUDIU SI PRACTICA YOGA si
EDITURA ASCENDENTDespre autor:
Jacques Salomé s-a nascut la Toulouse in 1935. Este psihosociolog, licentiat in psihiatrie sociala. La Ecole Pratique de Hautes Etudes en Sciences Sociales-Paris, a condus timp de 15 ani un Centru pentru delicventa juvenila, a predat la Univesitate Lille III si a animat timp de 25 de ani, Centrul de Formare in Relatii Umane, Le Regard Fertil, la Dijon, apoi la Roussillon, in Provence . Este formator în relaţii interumane de peste 30 de ani, autor a peste 40 de cărţi pe teme de comunicare în cuplu, în familie, şcoală, în relaţiile profesionale etc.

Este unul dintre cei mai prolifici autori contemporani, cărţile sale fiind traduse în 25 de limbi, dintre care cateva zeci sunt constant reeditate, fiind considerate scrieri fundamentale pentru cei interesaţi de domeniul dezvoltării personale. In prezent, centrul sau de interes il constituie prevenirea violentei si a lipsei de comunicare in familie si in scoli.

Jacques Salomé este creatorul metodei de comunicare
ESPERE (Energie Specifică pentru o Ecologie Relaţională Esenţială)
prin care oricine poate învăţa să comunice într-un mod armonios, simplu, firesc şi, totodată, să aplaneze conflictele şi să trăiască mai fericit împreună cu ceilalţi.

Utopia creata de el ar consta in ideea de a se preda in scoli comunicarea relationala, ca materie de sine statatoare, care sa constituie obiectul unei integrari adaptate in programa scolara, pentru copii si adolescenti.În 2004, a primit Ordinul Naţional de Merit în grad de Ofiţer (Franţa) pentru contribuţia sa privind dezvoltarea unei comunicări relaţionale nonviolente în şcoală şi în familie.


Editura Ascendent a tradus si publicat pana in prezent 12 titluri ale acestui autor.

* * *

Yogaacharya Mario Sorin Vasilescu l-a “descoperit” pe Jaques Salome la standul de carti deschis cu ocazia seminarului estival al Academiei Yoga de l’Energie tinut la Olivet, Orleans in 1993.

Realmente fascinat de autor si de lucrarile acestuia, de densitatea si bogatia observatiilor sale si de realismul acestora, ii va dedica cursurile anilor universitari ’94 – ‘95 si respectiv ’95 – ’96 in cadrul Catedrei de Yoga a Universitatii Populare “I. DALLES” (tinuta sub egida GNSPY inca din anii ’90) pentru ca observase ca intre pertinenta si adevarul solutiilor lui Salome si conceptele si tehnicile Yoga exista atat o mare compatibilitate dar mai ales o imensa posibilitate de conexiuni.

Vorbind in acei ani la diferite nivele si in varii cercuri despre Jaques Salome, Mario a constatat cel mai des doar zambete politicos indiferente sau ridicari incredule din umeri (multe dintre respectivele personaje laudandu-se azi cat de bine il cunosc pe Jaques Salome...).

Cu atat mai mult ne bucura acum de posibilitatea de a-l cunoaste direct, "pe viu", pe Maestru, vorbind in sala in care i s-a rostit prima numele si discutat metoda ESPERE in Romania - sala Dalles - unul din cele mai prestigioase locuri din tara in care doritorii de adevaruri pot sa ii asculte pe cei care Stiu ca Stiu.

Un alt vis care se implineste...
Sa multumim...


Alte articole din categorie:

Cursuri de YOGA la Bucuresti in 2019-2020
Moieciu 2019 - Tematica
Contributia 2% 2019
Cursul de Yoga pt. anul I - Tematica anului 2018-2019
Tabara de Yoga de la Moieciu - 2018: "Inceputuri..."
Cursuri de YOGA la Bucuresti in 2017-2018
Moieciu 2017 - Cat costa, cum ajung, program, cazare, ce sa imi iau cu mine
Yoga in Bucuresti - programul cursurilor pt. 2016-2017
Moeciu 2016 in plina desfasurare
Moieciu 2016 - Program
Tabara de vara de la MOIECIU: 24 - 31 iulie 2016 - Yoga si inima
Dalles miercuri, 22 iunie 2016 - Iubirea si regasirea sensului vietii
Ziua Internationala a Yogai - editia 2016
Dalles miercuri, 18 mai 2016, Acceptarea bolilor si regasirea sensului vietii, invitat Dan Mircea Farcas
Vacanta de Sfintele Pasti - cursurile GNSPY din Bucuresti se vor relua incepand de joi, 5 mai 2016(c) 2002-2018 www.gnspy.org